zaterdag 22 maart 2014

SMASH wint beslissende topper!

Vrijdagavond stond SMASH in eigen huis lijnrecht tegenover dé titelconcurrent: USC1 uit Leuven! Met 7 punten achterstand waren de Leuvenaren méér dan gebrand op een overwinning om zo hun kansen op de titel nog enigszins te behouden. De spanning was dan ook te snijden. Kapitein Jan-Bart de Bijl had met Koenraad van Cauter een zware tegenstander. Helaas voor USC1 maakt Koenraad nét wat te veel directe fouten. Jan-Bart won de partij met 3-0 (13-11/11-8/11-6). Stef Smets won van Erik Boonen. Hij kwam redelijk snel 2 sets voor, maar in de 3e set ging het mis. Erik raakt bij het uitzwaaien Stef in de rug: weg concentratie en ritme, weg set. In de 4e set trok Stef dan toch het zeil naar hem toe en met een stevige uithaal werd de match binnen gehaald. Uitslag 3-1 (11-5/11-5/10-12/11-9). Davy Nauts had enkel in de eerste set wat moeite om zijn ritme te vinden tegen Bert Berge. Maar na die eerste set stond er geen maat meer op Beast Jr. De wedstrijd eindigde op 3-0 (12-10/11-5/11-4). De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Stefan Boonen en Walter Heremans. Leuk feitje: Walter heeft Jupiler verkozen tot dé ultieme sportdrank. Een vreemd verschijnsel toch wel. Hoewel het er op leek dat hij na elke Jupiler beter en beter werd. Het werd een spannende vijfsetter, waarbij Stefan uiteindelijk de ultraspannende topper eveneens afsloot met winst. 3-2 (11-6/15-17/15-17/11-4/11-5). SMASH wint overtuigend dé topper van USC1 met 4-0 cijfers! Hiermee lopen de jongens maar liefst 11 punten uit op USC1. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg en dus 12 punten mag de titel hen niet meer ontglippen!