maandag 4 augustus 2014

Nieuwigheden VSF 2014-2015

De raad van bestuur van VSF heeft volgende nieuwigheden goedgekeurd voor volgend seizoen.

Competitie :
 • Nieuwe formule beker van Vlaanderen. Ploegen met 10 of meer interclubspelers op de lijst zijn verplicht om deel te nemen. Er worden 3 enkelwedstrijden gespeeld en één dubbelwedstrijd. Dames mogen ook tegen heren spelen. Een club die weigert deel te nemen krijgt een boete van € 100.
 • Bij het dubbelspel is het verplicht een squashbril te dragen!
 • Op 1 juli moeten de interclublijsten binnen zijn en het secretariaat stuurt de interclublijsten van de eredivisieclubs naar de clubs uit die reeksen (heren en dames). De clubs krijgen 7 kalenderdagen om een geargumenteerde opmerking over de volgorde van de spelers naar het secretariaat te sturen. De uiteindelijke beslissing van de volgorde ligt nog steeds bij de commissie sport. Die beslissing is definitief.
 • Een interclubwedstrijd mag verlaat worden op voorwaarde dat die in dezelfde speelweek (maandag tot en met zondag) valt en dat beide partijen en de federatie ten laatste op zondag 24.00 van de speelweek ervoor verwittigd worden. Bij het niet verwittigen geldt een boete zoals bij het te laat ingeven van interclubgegevens.
Tornooien:
 • Op een Vlaams kampioenschap wordt de top 8 bij de A’s uitgespeeld en zal de verliezer van de eerste ronde naar de plate gaan en niet de verliezer van de eerste wedstrijd.
 • Er zal een Vlaams kampioenschap junioren georganiseerd worden. Meer info volgt later op de VSF website.
 • Bij alle kampioenschappen (Belgisch, Vlaams en provinciaal) komt er een reeks U23 bij.
 • Bij opgave tijdens een match krijgt de speler de verliespunten van die wedstrijd. Wordt er geen doktersattest binnengeleverd, dan krijgt de speler de verliespunten + 100 strafpunten.
Administratief en financieel:
 • Referees van een A- en een B-niveau, waarvan er een lijst ter beschikking zal zijn en gepubliceerd worden, mogen een klacht neerleggen bij de federatie en/of de bevoegde commissie. Ook wanneer hij/zij in het centrum aanwezig is als toeschouwer en getuigen is geweest van de feiten.
 • Resultaten van een speler in een tornooi of competitiewedstrijd na een positieve dopingcontrole met sanctie door NADO
  Tornooi: een speler die tijdens een tornooi positief bevonden wordt verliest tijdens dat tornooi zijn punten zowel op de dag van de controle alsook de punten in het verdere verloop van het tornooi. Indien zijn tegenstander rankingpunten zou hebben verloren tegen de gesanctioneerde speler worden die op 0 gebracht voor die wedstrijd. Zijn tegenstander wordt bij een eventuele verliesmatch als winnaar aangeduid.
  Competitie: een speler die tijdens een competitiewedstrijd positief bevonden wordt verliest zijn rankingpunten behaald op de dag dat hij positief werd bevonden. Indien zijn tegenstander rankingpunten zou hebben verloren tegen de gesanctioneerde speler worden die op 0 gebracht voor die wedstrijd. Bij een verliesmatch van de tegenstander van de gesanctioneerde speler krijgt het team het verloren punt terug.
  Kampioenschappen: een speler die tijdens een kampioenschap positief wordt bevonden verliest tijdens dat kampioenschap zijn punten zowel op de dag van de controle alsook de punten in het verdere verloop van het kampioenschap. De gesanctioneerde speler wordt tevens uit de ranking geschrapt. Indien zijn tegenstander rankingpunten zou hebben verloren tegen de gesanctioneerde speler worden die op 0 gebracht voor die wedstrijd. Mocht de gesanctioneerde speler het kampioenschap gewonnen hebben, dan gaat de titel naar de andere finalist.
 • Het convenant dat werd opgestart in 2012 voor een periode van 2 jaar eindigt in juni 2014 en wordt niet meer verlengd. De clubs die het convenant hadden ondertekend en het vereiste aantal leden per court hebben gehaald, krijgen hun return voor het inschrijvingsgeld van hun teams einde augustus.
 • Clubs krijgen de mogelijkheid om vacatures voor coaches online op onze website te plaatsen.
 • Een tweede lidkaart voor dames die provinciale competitie spelen of dames die inschrijven in een herenreeks is gratis.
 • Op de Algemene vergadering van 17 maart werd er meegedeeld dat de tarieven voor interclubploegen, de lidgelden voor  interclubspelers en recreanten, boetes,… verhoogd zullen worden. De clubs zullen hiervoor een persoonlijk schrijven ontvangen.
  Voor een overzicht van de nieuwe tarieven, klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten