dinsdag 27 oktober 2015

SMASH blijft aan leiding in 3e nationale C

HAMONT-ACHEL - Vrijdagavond kruisten de heren van SMASH de rackets met de heren van Oly-Mijn Huis uit Hasselt. Geen makkelijke opdracht want SMASH kon immers niet rekenen op haar top drie. Maar het strenge trainingsregime van Vlassaks werpt duidelijk zijn vruchten af, want een bijzonder scherpstaand SMASH hield drie van de vier punten thuis!
Jan Veekmans (D4) won makkelijk tegen de 3 rankings hoger geklasseerde Yves Olaerts (D1). Die laatste slaagde er niet in om zijn harde lengtespel te spelen. Dat kwam niet toevallig door Veekmans die het spel vertraagde, veel vooraan in de court speelde en afwisselend boosts en drops speelde. Uitslag: 3-0 (11-8 11-2 11-6).
Stefan Boonen (D1) begon ietwat nerveus aan zijn wedstrijd tegen een sterke Kevin Vanlingen (C3). In de eerste twee sets ging het bijzonder gelijk op en het beloofde een spannende strijd om de overwinning te worden. Op het einde van set 2 leek Vanlingen zich echter te blesseren aan de rug. De anders snelle Vanlingen werd ineens té statisch. Boonen had bloed geroken en trok vanaf dan door. Hij won uiteindelijk makkelijk met 3-1 (11-9 9-11 11-7 11-3).
Dominique van Roon (D2) wist voor welke opdracht hij stond tegen Steven de Haes (C3) en begon complexloos aan de partij. De wedstrijd bestond vooral uit erg lange rally’s en het leek op het eerste zicht een fysieke clash te gaan worden. De Haes kende echter wat terugval in kwaliteit waar van Roon op hetzelfde niveau bleef verder spelen. En zo wist ook van Roon relatief eenvoudig de wedstrijd te winnen met 3-0 (11-9 11-3 11-4). Drie maal winst tegen hoger geklasseerde spelers.
Met 3-0 voorsprong in het achterhoofd en de overwinning op zak mocht Patrick Vaesen (C3) de kers op de taart proberen zetten. Tegen Marnick Kelchtermans (C1) begon hij alvast furieus aan de wedstrijd. Vaesen speelde zeer scherp en werkelijk alles lukte, met zelfs applaus van een erg onder de indruk zijnde Kelchtermans er bovenop. Met een 2-0 voorsprong in sets leek ook de vierde wedstrijd een uitgemaakte zaak. Helaas verloor Vaesen zijn concentratie in de felbevochten 3e set, na een scheidsrechterlijke beslissing in zijn nadeel. Vanaf daar ging het van kwaad naar erger. Vaesen verloor uiteindelijk de fysieke strijd met 2-3 (11-7 11-8 9-11 5-11 3-11).
SMASH blijft aan de leiding in 3e divisie C met 1 punt voorsprong op achtervolger Squash Point 3 De Fruitboom. Meteen de volgende tegenstander in een cruciale wedstrijd om de koppositie in deze spannende reeks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten