dinsdag 21 maart 2017

SMASH rukt op naar plaats 5

Afgelopen vrijdag ontving SMASH 1 de heren van De Vaart Notre Dame 3 in Sportcentrum Smash. SMASH 1 had dringend wat punten nodig om de aansluiting met de top 3 nog enigszins te behouden. De Vaart leek alvast mee te willen werken want kwam slecht met drie spelers naar Hamont-Achel afgezakt, waarmee het eerste punt al binnen was, op naam van Stefan Boonen (D1).Het eerste duel werd gespeeld tussen de nummers 1 van beide teams: Jan-Bart de Bijl (C1) tegen Jan Meuris (C1). De Bijl speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Het werd een razend spannende wedstrijd waarbij beide heren elkaar geen duimbreed toestonden. De slijtageslag werd in 5 sets uiteindelijk gewonnen door een opgeluchte Meuris: 2-3 (11-9/7-11/13-15/12-10/10-12).

Davy Nauts (C2) had geen partij aan Bart Leijnen (C2) en walste probleemloos naar de overwinning. Leijnen kwam gewoonweg niet in zijn spel en maakt onnodig veel fouten. Nauts moest in principe enkel de rally aan de gang houden tot de fout gemaakt werd. Het werd 3-0 (11-6/11-5/11-2) in een relatief korte wedstrijd.

Dominique van Roon (D1) tenslotte mocht Jean-Pierre Vercammen (D1) bekampen. Die laatste speelde met een dik ingepakt bovenbeen o.w.v. een recente spierblessure. Vercammen leek daar erg veel last van te ondervinden want het gemis aan startsnelheid leverde al snel een set achterstand op. Hij leek zich wat te herpakken in de 2e set, maar het was uiteindelijk het snedige spel van Van Roon en de blessure van Vercammen die de wedstrijd al snel in haar definitieve plooi legde: 3-1 (11-3/5-11/11-4/11-6).


Met deze 3-1 overwinning wipt SMASH 1 over Lovanium 3 naar de 5e plaats in de poule. Lovanium 3 verloor afgelopen vrijdag met 1-3 in eigen huis en telt nu met een wedstrijd meer gespeeld 1 punt achterstand op SMASH 1. Volgende vrijdag spelen beide teams tegen elkaar. Met wat geluk spring SMASH 1 dan zelfs naar de 4e plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten