maandag 26 januari 2015

Draw voor SMASH!

Afgelopen zondagnamiddag speelde SMASH uit in Hasselt bij Oly-Mijn Huis, een team dat extra gemotiveerd stond om de punten thuis te houden en in te lopen op SMASH.

Stef -Het Beest- Smets (D1), vorige week nog kampend met een blessure aan de arm, liet in de openingswedstrijd geen spaander heel van zijn tegenstander Yves Olaerts (D1). Er stond geen maat op Smets die de wedstrijd in 3 korte sets besliste: 0-3 (4-11/6-11/5-11). Olaerts leek zelfs even te twijfelen om set 3 wel uit te spelen.

In de 2e wedstrijd van de middag nam Patrick Vaesen (C3) het op tegen Steven De Haes (C3). Het werd een stevige lengtepartij waarbij drops een uitzondering waren. Liepen de eerste 2 sets nog gelijkopgaand, dan moest Vaesen tijdens de 3e en 4e set alles uit zijn trukendoos halen om de conditioneel sterkere De Haes te verslaan. De 4e set trok Vaesen beslissend naar zich toe en won daarmee de wedstrijd: 1-3 (7-11/12-10/7-11/9-11). Vaesen leek opgelucht want het zag er niet naar uit dat hij een eventuele 5e set fysiek nog overleefd zou hebben.

Daarna namen Dominique Van Roon (D2) en Jos Swennen (D1) het tegen elkaar op. De 1e set was gelijk verdeeld, met een licht voordeel voor Swennen die een echt "dropspel" bracht. Van Roon had de betere lengtes maar kon deze niet in zijn voordeel uitspelen. In de 2e set werden de onzuivere slagen van Van Roon onmiddellijk afgestraft met winnende drops. In een overbodige 3e set leek Van Roon nog te veel bezig met zijn mindere 2e set. Swennen won uiteindelijk vrij gemakkelijk met 3-0 (11-9/11-3/11-3).

Voor de laatste wedstrijd van de middag stonden de nummers één van beide teams tegenover elkaar. Jan-Bart de Bijl (C2) en Marnick Kelchtermans (C1) kruisten de rackets in wat een zinderende 5-setter werd.
De 1e set was voor de Bijl die bij wijlen subliem speelde met zeer zuivere drops. In de 2e en 3e set kon Kelchtermans echter zijn spel steeds meer en meer opdringen. Met vooral zeer zuivere lengtes vanuit de forehand en enkele prachtige crossdrop volley's werd het 2-1 in het voordeel van Kelchtermans. In de 4e set slaagde de Bijl erin zijn spel terug te vinden en bestookte onophoudelijk de backhand van Kelchtermans. Het werd 2-2. De Bijl leek goed op weg de 5e set en daarmee ook de overwinning binnen te halen. Op 5-9 vond Kelchtermans echter weer die loepzuivere forehand lengtes en keerde de set. Kelchtermans won de set uiteindelijk met 12-10 na een knappe wedstrijd: 3-2 (6-11/11-8/11-4/6-11/12-10). De Bijl ontving als troost een stevig applaus van de tegenpartij, want dit was echt een topwedstrijd van beide heren.

Einduitslag 2-2, een meer dan verdiend gelijkspel voor beide partijen die elkaar waard waren. SMASH behoudt zo haar voorsprong op Oly-Mijn Huis maar ziet directe achtervolger Arena Genk 1 weer één puntje dichter sluipen. Op 6 februari speelt SMASH thuis tegen Oly-Renidak.