dinsdag 10 februari 2015

Opnieuw draw voor SMASH

Afgelopen vrijdag stond SMASH in eigen huis tegenover Oly-Renidak. De bezoekers uit Hasselt, die momenteel voorlaatste staan in de ranking kwamen slechts met 3 spelers afzakken naar Sportcentrum SMASH in Hamont-Achel. Hierdoor won Kris Steegmans (D4) zijn wedstrijd met 3-0 forfaitcijfers en stond SMASH al bij de start 1-0 voor.

Stef Smets (D1) begon erg zelfzeker aan de wedstrijd tegen Franco Sarro (C2) en dat resulteerde in een vlotte 1e setwinst. In de 2e set verviel Smets echter in een te stereotiep en voorspelbaar spel, waardoor Sarro opnieuw de bovenhand kreeg. Sarro gaf niet meer af en liep elke set al snel een paar punten uit. Smets vocht terug maar kon de kloof niet meer overbruggen. 'n Bitter nasmaakje voor Smets, want er zat meer in. Uitslag 1-3 (11-5/8-11/9-11/8-11).

Jan-Bart de Bijl (C2) speelde opnieuw een dijk van een wedstrijd. De veel hoger geplaatste Chris Beddegoots (B3) had alle moeite van de wereld om in het spel te komen. De Bijl speelde erg technisch en wist met gevarieerd en hoogstaand spel tot tweemaal toe op voorsprong te komen. In de vierde set vond Beddegoots zijn ritme terug en milderde de score naar 2-2. In de vijfde en laatste set trok hij die lijn door en won met 2-3 (11-5/11-13/11-6/10-12/8-11). Opnieuw had het net zo makkelijk andersom kunnen zijn, want de Bijl was de hele wedstrijd lang Beddegoots evenknie.

De laatste wedstrijd van de avond moest gewonnen worden wilde SMASH nog een draw uit de brand slepen. Die taak was weggelegd voor Jan Veekmans (D4), die het opnam tegen Tino De Angelis (D2). Veekmans startte aarzelend in zijn 1e competitiewedstrijd van ’t seizoen waardoor hij meteen op achterstand gezet werd. In de tweede set bleek de fysiek veel sterkere Veekmans een gesel te gaan worden voor de minder fysieke De Angelis. Set twee en drie gingen dan ook redelijk makkelijk richting Veekmans. In de vierde set probeerde De Angelis de meubelen nog te redden door meer op techniek te gaan spelen, maar Veekmans had bloed geroken en ging zich de wedstrijd niet meer laten afpakken. Het werd uiteindelijk 3-1 (10-12/11-7/11-5/13-11).


SMASH speelt hiermee 2-2 gelijk en behoudt 5 punten voorsprong op Arena Genk 1. Het mag nu een kleine maand volop trainen om op 6 maart de scalp van leider Arcade Squash 1 te gaan halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten