zondag 11 oktober 2015

SMASH pakt wederom volle buit

Zondagmiddag trokken de heren van SMASH naar Hasselt voor de 2e wedstrijd van het seizoen tegen Olympia 2. De selectie bestond uit Kris Steegmans (D4), Patrick Vaesen (C3), Jan-Bart de Bijl (C2) en Ronny Vlassaks (A3). Steegmans won zijn wedstrijd met 0-3 forfaitcijfers want Olympia2 kon maar 3 spelers beschikbaar vinden voor de wedstrijd.

De Bijl (C2) mocht daarom openen tegen Vanreppelen (C1). De zeer snelle en strakke wedstrijd werd een nagelbijtende 5-setter, waarbij De Bijl uiteindelijk Vanreppelen op de knieƫn kreeg: 2-3 (6/11-11/6-5/11-11/4-4/11).

Vaesen (C3) speelde een fantastische wedstrijd tegen Hoebreckx (C2). Hoebreckx was fysiek nog niet op niveau maar wist met zijn techniek uitstekend mee te gaan in het spel van Vaesen. Die laatste koos echter op de juiste momenten voor de juiste slagen en wist zo Hoebreckx te verschalken in 3 sets: 0-3 (9/11-9/11-9/11).

Een behoorlijke domper voor Olympia2 die duidelijk hun zinnen op de punten gezet had. Dat bewees het opstellen van Menauld Swartenbroekx (A3). Maar SMASH had kwam ook voor de punten en had Vlassaks meegebracht. En zo stonden ex-coach en pupil voor het eerste tegenover elkaar op de court.

Beide heren hadden al enige tijd niet meer gespeeld. Maar talent en kunde verlies je blijkbaar niet zo snel. Vlassaks (A3) en Swartenbroekx (A3) maakten er een uitzonderlijk hoogstaande partij van en gunden elkaar buiten verdiend respect geen enkel cadeau. Voor elk punt werd gestreden in lange en technisch prachtige rally’s. Maar Swartenbroekx bleek ondanks zijn uitstekende spel toch nog een maat te klein voor zijn vroegere leermeerster. Vlassaks won afgetekend met 0:3 (6/11-5/11-4/11).

En daarmee haalt SMASH een uitstekende 8 op 8 en maakt het een schitterende seizoenstart mee. Momenteel lopen ze 2 punten uit op Squash Point 3 De Fruitboom en leiden ze in 3e Divisie C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten