maandag 28 september 2015

SMASH goed van start

Afgelopen vrijdag begon SMASH aan de competitie tegen HSC SPAR 4 uit Lichtaart. De heren uit Lichtaart worden her en der getipt als titelkandidaat. SMASH was dus gewaarschuwd.
 

Jan-Bart de Bijl (C2) en Stef Smets (D1) braken de ban voor SMASH tegen Guy van de Poel (C3) en Urby Goossens (D1). Van de Poel begon erg furieus aan de wedstrijd. Met harde en strakke lengtes, waar de Bijl niet meteen een antwoord op had trok hij de 1e set naar zich toe. De Bijl, die zich tot dan toe veel te veel liet meeslepen in het spel van Van de Poel vond in set 2 zijn eigen spel en ritme terug. Het werd een fel bevochten strijd want beide heren waren niet van plan zich zo maar gewonnen te geven. Uiteindelijk trok de Bijl aan het langste eind met ‘n 3-2 overwinning (9-11, 11-6, 10-12, 11-9, 11-9) als eindstand.
Smets had in zijn wedstrijd aanvankelijk weinig moeite met Goossens en liep al snel 2-0 uit. In de 3e set leek Smets iets te snel te berusten in ’n relatief makkelijke zege, waardoor Goossens kans kreeg zich terug in de wedstrijd te knokken. In set 4 kon Smets weer het verschil maken en won met 3-1. (11-6, 11-9, 11-13, 11-9).

Tijd voor Jan Veekmans (D4) om de maat te nemen van de uit blessure terugkerende Franky Coenraerds (D2). Wat op papier geen makkelijke opdracht leek gezien het verschil in ranking, bleek in de praktijk “a walk in the park”. Veekmans speelde nagenoeg foutloos en liet Coenraerds nooit echt in de wedstrijd komen. Coenraerds leek ook nog niet helemaal fit te zijn, want liet de wedstrijd vrij snel en wat te makkelijk aan Veekmans, die met z’n 3-0 overwinning tegen deze D2 heel wat punten sprokkelt. (11-2, 11-6, 11-6).

Patrick Vaesen (C3) en Raf van Dijck (C3) namen het tenslotte tegen elkaar op in de laatste wedstrijd van de avond. Vaesen en van Dijck gaven elkaar geen duimbreed toe. Wat Vaesen ook probeerde, de bijzonder snelle van Dijck haalde alles terug. Na winst in de 1e set leek Vaesen in de 2e conditioneel in de problemen te komen tegen het fysieke en snelle spel van Van Dijck. Vaesen verviel in te kort en te snel spel waardoor van Dijck kon terugkomen. In set 3 en 4 wist de thuisspeler echter terug zijn lengtes te vinden en na een fel bevochten wedstrijd kon een zichtbaar vermoeide maar tevreden Vaesen eveneens zijn wedstrijd afsluiten met ‘n 3-1 overwinning (11-9, 3-11, 11-6, 11-9).


SMASH doet hiermee een gouden zaak en pakt 4 punten tegen één van de titelfavorieten. Na speeldag 1 is SMASH samen met ARCADE Squash 1 leider in 3e Nationale C. Ze zijn ook de enige teams met het maximum van de punten. Op zondag 11 oktober trekken de heren naar Hasselt om het op te nemen tegen Olympia 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten