maandag 25 januari 2016

SMASH leidt eerste nederlaag

Hamont- Achel, vrijdag 22-01-2016. Een bleek Smash kon vrijdag op geen enkel ogenblik aanspraak maken op de zege. Zelfs het startvoordeel van 1 punt wegens het ontbreken van een vierde speler van Olympia kon de heren uit Achel niet aan de verhoopte overwinning helpen.

Vrijdag stond geboekstaafd als Super-Friday want de top vier van 3e Nationale C stond lijnrecht tegenover elkaar in twee rechtstreekse duels. Smash kreeg Olympia 2 op bezoek en Arcade Squash 1 mocht leider Squash Point 3 De Fruitboom ontvangen. Wie overtuigend won, kon na dit weekend de nieuwe leider worden.
Olympia 2 liet in de loop van vrijdag al weten slechts met drie spelers af te zakken naar Sportcentrum Smash. Daarmee startte Smash gevleid met een 1-0 voorsprong. Stef Smets (D1) mocht het opnemen tegen de nog maar 12-jarige Bjarne Schaillee (D2), één van de aanstormende supertalenten van het Belgische squash. Het werd 0-3 (4-11/6-11/8-11) voor Schaillee. Smets had het niet onder de markt met de jonge snaak. “Hij is technisch sowieso erg sterk, maar psychologisch speelt het ook mee, als je tegen zo’n jong en klein gastje speelt”, aldus Smets.
Patrick Vaesen (C3) nam het in zijn wedstrijd op tegen Jonathan Harrison (C2). Beide heren kennen elkaar erg goed uit eerdere duels en het beloofde een verbeten strijd te gaan worden. Dat werd het ook, tot in de 3e set, waar Harrison er door kwam en Vaesen, fysiek aangeslagen, geen antwoord meer had op het spel van Harrison. Uitslag 1-3 (7-11/11-4/11-13/4-11).
Alle hoop rustte daarna op de uit blessure terugkerende Davy Nauts (C2). Die mocht zijn racket kruisen met Lander Vanreppelen (C1). In de eerste set liet een ontketende Vanreppelen al blijken in bloedvorm te verkeren. Nauts kon nog aanklampen, maar moest de eerste set toch nipt aan Vanreppelen laten. Die zette in set 2 en 3 zijn zeer gevarieerd en agressief spel verder. En dat tempo leek voor Nauts, die duidelijk nog matchritme miste, te vroeg te komen. Het werd 0-3 (11-13/5-11/1-11) in een veel te korte wedstrijd.

Smash doet een slecht zaak in de stand en zakt naar een 4e plaats. Olympia 2 komt als winnaar uit Super-Friday want met het gelijkspel van Arcade Squash 1 tegen Squash Point 3 De Fruitboom doen ze haasje-over met Arcade naar de 2e plaats. De Fruitboom blijft met 2 punten voorsprong alleen leider. De heren zullen over enkele weken tegen eerste achtervolger Oly- Mijn Huis uit een ander vaatje moeten tappen om aansluiting te houden met de top 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten