dinsdag 23 februari 2016

Smash pakt 4 punten in felle wedstrijd

Afgelopen zondag speelde SMASH uit tegen Oly-Mijn Huis waar het nog wat recht had te zetten na de nederlaag in de heenronde.Patrick Vaesen (C3) begon té stereotiep tegen Steven De Haes (C3), die dit snel doorzag en zo tot 2 keer toe op voorsprong kwam. Vaesen wist telkens aan te klampen en slaagde er in de 5e set in gevarieerder te gaan spelen. Daar had De Haes niet meteen antwoord op. Waar iedereen klaar zat voor een beklijvende 5e set, ging deze vrij eenvoudig op het conto van Vaesen. Uitslag 2-3 (11-8/4-11/11-7/8-11/4-11).

In de 2e match van de middag kwamen de nummers één van beide teams in actie. Jan-Bart de Bijl (C2) en Marnick Kelchtermans (C1) kennen elkaar al zeer lang en weten dat hun wedstrijden steeds op kleine details beslecht worden. Beide heren grapten vooraf dat het wel weer een titanenstrijd zou worden. En of het dat werd. In een fysiek slopende wedstrijd speelden de heren veruit hun beste squash wat op zeer veel bijval kon rekenen van het aanwezige publiek. Het werd opnieuw een 5-setter waar Kelchtermans vrij snel 5-1 voorkwam. Maar de Bijl gaf zich niet gewonnen en op karakter vocht hij zich voorbij Kelchtermans naar winst. Het werd 2-3 (14-12/8-11/14-12/10-12/9-11).

Davy Nauts (C2) had weinig moeite met van Kevin Vanlingen (C3). De eerste set ging gelijk op tot aan 7-7, waarna de motor van Nauts leek warmgedraaid en hij het gaspedaal wat dieper intrapte. Vanlingen kwam vanaf dat ogenblik niet echt meer voor in het spel en zo werd het al gauw 0-3 (7-11/3-11/2-11).

Jan Veekmans (D3) zorgde voor de verrassing van de avond door tegen de veel hoger gerankte Tom Tilmans (D1) een topprestatie neer te zetten. Veekmans kwam tot 2 maal toe op voorsprong. Maar beide keren wist Tilmans terug te vechten. Opnieuw diende een 5e set uitsluitsel te brengen over winst of verlies. In deze finale set, leek Veekmans verlost van de stress. Hij ruilde zijn “tennisdrops” die Tilmans ondertussen blind kon lezen om voor zuivere lengtes en gevarieerde cross shots. Tilmans had daar geen antwoord meer op en maakte te veel fouten waardoor Veekmans met de zege ging lopen. 2-3 (9-11/11-8/9-11/11-4/7-11) was de eindstand.

De zwaar bevochten wedstrijd levert SMASH 4 punten op, waardoor het weer naar de 3e plaats van het klassement klimt. Volgende wedstijd belooft opnieuw een ware thriller te worden want dan moet SMASH naar Geel voor een duel met de huidige leider. Misschien wel een duel om de titel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten