dinsdag 22 maart 2016

Winst voor SMASH in strijd voor 3e plaats

Vrijdag stond een superbelangrijke wedstrijd op het programma voor SMASH. Een confrontatie met directe achtervolger Miners Genk 1. Die naderden vorig weekend tot op 1 punt van SMASH. Met het oog op een derde plaats en het voorblijven op Miners stond SMASH dus maar één zaak te doen: winnen met zo veel mogelijk punten veschil.

Jan-Bart De Bijl (C2), in allerijl nog opgetrommeld ter vervanging van de ziekgemelde Stef Smets, liep in zijn wedstrijd tegen Eddy Knoops (C1) al snel uit tot 2-0. Maar “Diesel” Knoops deed zijn bijnaam alle eer aan en vocht zich punt per punt en set per set terug in de wedstrijd. In een indrukwekkende remonte trok hij de wedstrijd alsnog naar zich toe: 2-3 (11-6 11-6 6-11 7-11 5-11). Daarmee kwam Miners virtueel op gelijke hoogte met SMASH.

Jan Veekmans (D2) stond in zijn wedstrijd tegen Sven Meesters (D4) de schapen te scheren. Het verschil tussen beide heren was té groot om er een interessant duel van te maken. Veekmans zat van begin tot einde op fluweel en won makkelijk in 3 sets: 3-0 (11-4 11-4 11-6). SMASH stond terug waar ze stonden voor aanvang van de wedstrijd: 1 punt voor Miners.

Dan was het aan Davy Nauts (C2), die stilaan weer zijn oude vorm lijkt te vinen na een lange blessure. Hij stond tegenover Eddy Cams (D1) en kende eveneens een relatief makkelijk wedstrijdverloop. Cams maakte té veel directe fouten, waardoor hij Nauts weinig in de weg legde. Af en toe maakte Cams wel mooie punten, wanneer hij zijn killershots bovenhaalde. Helaas te weinig om Nauts van zijn pad af te brengen. Een makkelijke 3-0 zege (11-6 11-3 11-7) voor Nauts was het logische gevolg.

De thriller van de avond ging verrassend tussen Stefan Boonen (D1) en Joren Meesters (D1). Beide heren hanteren eenzelfde spelstijl. Harde, strakke slagen in een krachtig fysiek spel vervat. De eerste set startte gelijkgaand maar werd door Meesters vanop de T binnengehaald. Boonen wist dat het niet gemakkelijk ging worden en dat hij Meesters uit zijn ritme moest halen. Die tactiek resulteerde in 2 snelle sets winst en een Meesters die de fouten begon op te stapelen. De daardoor concentratie loze Meesters leek een vogel voor de kat. Maar in de vierde set kwam Meesters weer helemaal aan de oppervlakte. Boonen en Meesters wisselden verschillende keren van positie rond de setwinst. Maar na een enorm felbevochten set wist Boonen de eindwinst te verzilveren. Het werd maar liefst 21-19.


Met deze 3-1 winst tegen Miners loopt SMASH 2 punten uit op haar directe achtervolger en staat het nu nog maar 1 punt achter Olympia 2. Op 15 april speelt SMASH uit in Diest haar laatste wedstrijd van het seizoen. Afhankelijk van het resultaat van die wedstrijd en wat Olympia 2 gaat doen tegen Spar Lichtaart zit er misschien nog een 3e plaats in. Binnenkort de ontknoping in deze spannende eindstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten