maandag 14 maart 2016

SMASH kansloos tegen sterk Arcade

Afgelopen vrijdag stonden de twee goed bevriende ploegen tegenover elkaar in Balen. Smash met het oog aansluiting te houden met de top 3. Arcade met het oog op de titel. “We gaan proberen jullie met lege handen naar huis te sturen”, grapte Brecht Neyt bij aanvang. Hij had toen nog geen idee hoe makkelijk dat zou blijken te zijn.
Patrick Vaesen (C3) mocht openen tegen Danny Boonen (C1), die normaal gezien vanwege een enkelblessure niet eens zou spelen. Maar zelfs een gekwetste Boonen leek geen tegenstander te vinden in de totaal uit vorm zijnde Vaesen. Het werd 3-0 (11-7 11-1 11-5) in een veel te korte wedstrijd waarin zweetdruppels te bespeuren waren.

Ook de normaal altijd ravissant spelende Jan-Bart De Bijl (C2) kwam niet in zijn wedstrijd tegen Koen Gielen (B3). “Die gast blijft gewoon lopen, niet normaal” aldus een teleurgestelde De Bijl.  De Bijl wist nog wel ’n set te winnen, maar had verder ook weinig in te brengen tegen een ontketende Gielen. Eindstand 3-1 (11-4 10-12 11-5 11-5).

Dominique Van Roon (D1) wist dus wat hem te doen stond. Alles geven tegen de hoger gerankte Paul Raus (C2). Maar dat dacht die laatste blijkbaar ook. Raus hield het op harde en strakke slagen met weinig ruimte voor afwisseling. En daarin was Van Roon helaas de mindere. Een groot verschil tussen de twee spelers was er in de wedstrijd echt niet, op één belangrijke constante na: Van Roon maakte de fouten, Raus niet. Logische uitslag was dan ook 3-0 (11-6 11-4 11-5).

Zou Davy Nauts (C2) dan nog voor het eer reddend punt gaan zorgen? Brecht Neyt (C1), man-in-vorm had immers de kans om zijn wens zelf te doen uitkomen: Smash met droge 4-0 cijfers naar huis sturen. Neyt begon erg energiek aan zijn wedstrijd en kwam al snel 1-0 voor. In de 2e set kwam Nauts met mooi en gevarieerd spel tot op 5-10 voor setwinst. Maar hij verzuimde de set af te maken en een sterk terugvechtende Neyt haalde het alsnog. Daarmee was de mentale veer gebroken bij Nauts. Samen met een sputterende fysiek zorgde dat voor een korte laatste set: 3-0 (11-4 13-11 11-7).

Ondanks de 4-0 nederlaag staat Smash door forfait (!) van Olympia2 nog steeds op 1 punt van de 3e plaats. Volgende vrijdag ontvangt het Miners Genk, waarvan ze de hete adem in de nek voelen. Miners Genk won immers afgelopen weekend eveneens met forfait (!) 4 punten en nadert tot op 1 punt van Smash. Het worden dus nog 2 spannende speeldagen op zoek naar de derde stek of zelfs het behoud van de 4e stek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten