maandag 14 november 2016

SMASH 1 DEELT PUNTEN IN LEUVEN!

Donderdag 10 november, één dag voor Wapenstilstand kletterden de rackets nog duchtig in Leuven, waar SMASH 1 het opnam tegen De Vaart Notre Dame 3. Een strijd die mits wat meeval misschien zelfs de leidersplaats kon opleveren.Jan-Bart De Bijl (C2) mocht het strijdtoneel openen tegen Frans de Buys (C2). De Bijl stak de eerste set op zak maar moest hiervoor meteen diep uit zijn fysieke reserves putten. De Buys stak vervolgens nog een paar tandjes bij en haalde zo set 2 naar zich toe. De Bijl begon daarop tactischer te spelen en wisselde hoge ballen naar achter af met enkel mooie plaatsballen aan de voormuur. De Buys weerde zich als een duivel in een wijwatervat, maar De Bijl bleef geconcentreerd en foutloos. Hij beslechtte de kamp verdiend met 1-3 (11-13/11-8/7-11/6-11).

Stef Smets (D1) had met Jan Meuris (C2) een stevige uitdaging in het vooruitzicht. 2 Klassementen hoger genoteerd en na Kerstmis -en de puntenverwerking van de eerste seizoenshelft- zelfs als B2 op de ranking. “Het Beest” moest aan vol aan de bak zoals ze dat noemen.  Maar het leed geen twijfel dat Smets zijn vel duur zou verkopen. De 1e set werd dan wel gewonnen door Meuris, het had net zo goed andersom kunnen zijn. Het verschil was merkbaar in techniek van uitvoering, maar qua intensiteit waren beide heren elkaars gelijke. Vanaf de 2e set begon Meuris de ballen nog zuiverder te plaatsen en met enkele prachtige shots in de nick ging ook de 2e set naar Meuris. Smets verdapperde nog in set 3 en won deze verdiend maar in een fel bevochten laatste set moet Smets zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Hij verloor met 3-1 (12-10/11-5/10-12/11-8).

Dominique Van Roon (D1) had het met Jean-Pierre Vercammen (C3) ook niet makkelijk. De ervaren Vercammen wachtte steeds zijn moment af om toe te slaan. Van Roon probeerde vergeefs het spel te kenteren door meer lengte in het spel te brengen. Maar Vercammen had voor elke poging een gepast antwoord klaar zitten en won met 3-0 (11-9/11-9/11-8).

Tenslotte was het dan aan Patrick “Power” Vaesen, die momenteel in bloedvorm verkeert. Vaesen (C2) begon bijzonder scherp en goed geconcentreerd  aan de wedstrijd tegen Bart Leijnen (C2). Het werd een erg gelijk opgaand duel met bijzonder lange rally's en veel variatie in het spel. Vaesen liep uit tot 0-2, moest de 3e set vervolgens prijs geven door een onnodig hoge foutenlast máár vond in de 4e set zijn ritme terug en sloot verdiend zijn uitmuntende wedstrijd af met een 1-3 zege (7-11/5-11/11-8/5-11).

Met deze draw heist Smash 1 zich op een gedeelde 3e stek met nog steeds één wedstrijd minder gespeeld dan de nummers 2 en 1 uit de ranking. Daarmee zitten de heren uit Hamont-Achel prima op koers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten