maandag 5 december 2016

SMASH 1 onderuit in clash tegen jonge leider Olympia 4

Afgelopen zondag was een door blessures en afwezigheden geplaagd Smash verplicht de topper tegen leider Olympia aan te gaan met een in allerhaast bij elkaar geknutselde selectie. Dat beloofde niet veel goeds want Olympia 4 koos er zondag voor een bijzonder jeugdig maar talentvolle selectie daar tegenover te stellen.Ruud Coppelmans (D4), in laatste instantie nog opgetrommeld uit team 2, trof in zijn wedstrijd Lars Wols (D4). Op papier zijn gelijke, maar een talentvolle speler, die helaas té sterk was voor Coppelmans. Coppelmans kon wat puntjes sprokkelen, maar verloor kansloos met 3-0 (11-4/11-6/11-2).

Stefan Boonen (D1), die afgelopen week nog niet trainde omwille van een rugblessure was duidelijk nog niet voldoende hersteld om al weer wedstrijden te spelen. De anders onuitputtelijke en snelle hard-hitter speelde ingehouden en met te weinig power en probeerde de wedstrijd te spelen op routine en ervaring. Helaas was Jerry Bisschops (D2) daar niet door van zijn stuk te brengen. De klein van postuur zijnde Bisschops zat razendsnel op elke bal en maakte Boonen het leven zuur. Die laatste verbeet de pijn en gaf zich helemaal. Maar dat bleek onvoldoende om de wedstrijd te winnen. Boonen verloor  met 3-0 (11-8/11-6/11-8).

Davy Nauts (C2) werd ook uit de lappenmand opgevist. Benieuwd of zijn lichte liesblessure hem parten zou spelen. De wedstrijd die er nooit echt een werd, bestond vooral uit korte rally’s. In een sowieso al koude court kreeg de bal niet de kans om “warm” te worden. Nauts speelde elke bal ver achterin en behield zo het overzicht en overwicht op De Loos (C3). De Loos pakte af en toe uit met een verrassende dropshot. Maar Nauts bleef kalm en speelde de wedstrijd rustig uit op souplesse. Hij won met 0-3 (9-11/7-11/4-11).

Tenslotte mocht Jan-Bart de Bijl (C2) het opnemen tegen Pieter De Loos (C3). De rouwende De Bijl, die daags ervoor zijn grootmoeder verloor, besliste om toch te spelen. De wedstrijd ging mooi gelijk op. Het spel werd gedomineerd door lange rally’s waarbij beide heren beurtelings punten maakten. Het werd snel duidelijk dat deze wedstrijd punt per punt zou gespeeld worden. Tot het allerlaatste punt werd er dan ook gevochten. In de bijzonder spannende en mooie strijd trok de jonge De Loos uiteindelijk aan het langste eind. Hij won 3-0 (13-11/12-10/11-9).

Met slechts 1 punt uit deze wedstrijd moet SMASH 1 hiermee Olympia 4 boven zich dulden. De heren uit Hasselt speelden echter al ’n wedstrijd meer en de heren van SMASH 1 beloofden hen een warm onthaal in Hamont-Achel op de terugronde. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten