vrijdag 11 maart 2016

SMASH onderuit bij koploper

Afgelopen vrijdag werd gestreden om de koppositie in derde divisie tussen Squash Point 3 De Fruitboom uit Geel en Smash uit Achel.

De toon werd meteen gezet in de eerste wedstrijd waarbij al snel bleek dat het voor de mannen van Squash Point menens was gezien ze versterking hadden ingeroepen van de veel hoger gerangschikte Philip Swinnen (B2).

Jan-Bart De Bijl (C2) zag bij het inslaan de bui al hangen. Desondanks bleven de supporters hoopvol. De Bijl had immers 2 weken geleden nog een topprestatie neergezet. Al snel zakte echter al die hoop weg want na amper 25 minuten mocht De Bijl letterlijk met open armen de matchbal deskundig afgemaakt langs zich door zien vliegen. Met 11-5, 11-7 en 11-6 stonden de eerste pijnlijke 3-0 cijfers op het scorebord.

Daarna was het de beurt aan Steve Spirlet (C2) en Davy Nauts (C2), de nummers 2 van beide teams. Nauts had de laatste weken een goede vorm laten zien en ging de wedstrijd met vertrouwen tegemoet. Dit resulteerde in een geweldige start van Nauts die op vlotte wijze en met goeie squash de eerste set binnen rijfde met 11-8. Spirlet was evenwel niet uit z’n lood geslagen en wist met vernuftige tactische aanpassingen het spel van Nauts te ontmantelen in de tweede set waardoor deze vlot naar Spirlet ging met maar liefst 11-4. De derde set bleek achteraf bepalend te zullen zijn voor de rest van de wedstrijd. Deze werd hard bevochten en ging met 13-11 cijfers naar Spirlet waardoor Nauts vooral fysiek in de volgende set niet genoeg weerwoord meer kon bieden. Met 11-7 winst haalde Spirlet de overwinning binnen.

In de derde ontmoeting kregen we een herhaling van de heenmatch te zien. De 30 jaar jongere Wouter Auwers (C3) nam het daarin op tegen Stef Smets (D1). Smets was gebrand op revanche maar begon niet 100% fit aan de wedstrijd. Ondanks het nodige weerwerk van Smets in de eerste set, moest hij deze toch aan Auwers laten met 11-8. In set 2 was Smets nog maar een schim van zichzelf waarbij hij fout na fout opstapelde en met 11-3 de set aan Auwers moest laten. Een racketwissel in set 3 gaf Smets vooral mentaal weer wat hoop. Deze was opnieuw fel bevochten en we kregen opnieuw degelijke squash te zien van beide mannen. Auwers wist het hoofd koel te houden en met een mooi laatste punt haalde hij de set en match binnen met 11-9.

Alle hoop voor Smash was nu gevestigd op Stefan Boonen (D1) die moest weten op te boksen tegen de lager gerangschikte maar boomlange Bruno Liekens (D2). De openingsset leek voor Boonen aanvankelijk uit te draaien op een makkie maar dat was buiten de weerbaarheid van Liekens gerekend. Vanuit een achterstand wist deze de set alsnog binnen te halen met 11-9. Set 2 werd een absolute thriller waarin beide spelers setballen kregen. Boonen haalde deze binnen met 14-12. In set drie leek Boonen alle spanning van zich af gegooid te hebben en haalde hij spelenderwijs en met harde squash de set binnen met 11-7. Helaas wist Boonen dit momentum niet door te trekken in set 4 en moest hij deze laten schieten met nipte 11-9 cijfers. De veer was gebroken en Liekens maakte het met zijn naar eigen zeggen “vervelend spel” uit met 11-4.

De pijnlijke 4-0 nederlaag voor de Smash was een feit maar ze zullen eens zo gebrand beginnen aan de ontmoeting van volgende week tegen Arcade uit Balen.